Golf geniet een enorme populariteit in Puglia. Ruim, goed aangelegde golfbanen in combinatie met een zee van rust maken dit gebied uitermate geschikt voor een goed potje golf.

Een greep uit het ruime assortiment aan golfbanen:

  • San Domenico Golf: 18 holes
    website
  • Acaya Golf Club: 18 holes
    website
  • Coccaro Golf Club: 5 x 18 holes
    website

Meer informatie rondom Golfbanen in Puglia vind je pdfhier.

Torre dell'Orso is een plaats in de Italiaanse gemeente Melendugno. De naam Torre dell'Orso betekent letterlijk "Toren van de beer". Deze adembenemende rotspartijen met bijbehorend "superstrand" liggen op 1,5 uur rijden van Perla di Puglia.

Ook zeer geschikt voor gezinnen (kinderbaai, kalme zee)

Een werkelijk prachtig natuurreservaat, tevens beschermd gebied, waar u toch  de mogelijkheid heeft om een frisse duik te maken in zee, dat is Torre Guaceto. Een flink deel van de Pugliese kustlijn wordt stilaan toebedeeld aan hotels, bars en restaurants. Niet dit stukje natuurlijke kuststrook, geheel vrij van enige voorgenomen toeristische expansiedriften. Met water blauwer dan blauw, talloze beschermde vis en plantensoorten is dit een uniek stukje Italië. Wandel en fietstochten zijn mogelijk op aanvraag.

Dit gebied is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Aan de rand Torre Guaceto heeft u de mogelijkheid te parkeren waarna een boemeltreintje u naar het strand brengt.

Dagprijzen:
€2: motor
€3: auto
€5: camper

Het iets verder gelegen woud van stokoude olijfbomen (sommige zijn meer dan 300 jaar oud) is al even indrukwekkend, gemakkelijk te bereiken met de auto, vespa of fiets vanuit de verschillende uitvalswegen.

Website Torre Guaceto (reservaat gedeelte)

Een van Italie’s meest bekende grotten zijn ongetwijfeld de kalksteen grotten van Castelllana. Op 40 km van Bari bevindt zich een van de langste, natuurlijke, ondergrondse gangenstelsels van het land.

Voor het eerst ontdekt in 1938, bieden deze grotten het hoofd aan tal van prachtige stalagmieten en stalactieten, met als hoogtepunt de witte grot. Vergeet niet een vestje mee te nemen want de temperatuur daalt er tot 15 graden. Verplichte kost!

Tours van verschillende duur zijn er in het Italiaans, Engels en Duits. In het laagseizoen dienen groepstochten gereserveerd te worden. Reserveren kan via ons.

Website Grotte di Castellana

Iets noordelijker van San Vito dei Normanni ligt het park Grotta del Trullo. Deze formaties stalagmieten en stalactieten werden ontdekt in 1931. Deze locatie was destijds een van de eerste publiekelijk toegankelijke grottenstelsel.

Website Grotta del Trullo