Vele nationale sterren en beroemdheden zijn hier de laatste jaren veelvuldig gespot tijdens het bruisende en chique nachtleven. Tijdens de piekmaanden (juni - september) is zien en gezien worden hier de boodschap. Decor voor vele Italiaanse auto- en parfum reclame-campagnes weet Ostuni tijdens de zomermaanden te groeien van 30.000 naar 100.000 inwoners en gasten. De bijnaam van de stad is Città Bianca vanwege de witte kleur van de stad

De vele enge maar o zo karakteristieke straatjes en steegjes zijn gebouwd rondom een 15e eeuwse kathedraal. Gelegen op 3 heuvels, markeert Ostuni het einde van het Trulli gebied, tevens het begin van het onderste puntje van de hak van de laars, Salento.

Bezienswaardigheden

Vanaf het centraal gelegen Piazza della Liberta zijn enkele Romeinse kerken te aanschouwen zoals de Chiesa Conventuale di San Francesco en de Chiesa del Carmine. Net als Brindisi heeft Ostuni een obelisk (1771, 21 meter hoog), die ook hier destijds diende als blijk van dank van het volk voor de verlossing van de pest.

Een voettocht door de vele enge, typische straatjes en steegjes brengt u uiteindelijk naar het prachtige, hooggelegen Palazzo del Seminario, dat als decor heeft gediend voor vele reclame campagnes van o.a. Alfa Romeo en Perla. Op het hoogste punt van de stad staat de bruinkleurige kathedraal met zijn kleurige majolica koepel. Vanaf dit punt heeft men een grandioos uitzicht over het aflopende land en de helderblauwe Adriatische Zee. Ostuni wordt omgeven door vele olijfplantages, ook wel masserie genoemd.

Dagrips naar Ostuni, informeer naar de mogelijkheden.

Website Ostuni