Ontdek de hoofdsdad van Puglia, Bari. Een stad van ongeveer 330.000 inwoners. Bari is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust. Vanuit Bari zijn er regelmatige veerdiensten naar Durrës in Albanië, en ook naar Dubrovnik in Kroatië en Bar in Montenegro. Ook de vele, soms indrukwekkende cruiseschepen die aanleggen aan de haven, getuigen van haar gunstige ligging.

Bari heet ook de titel universiteitsstad. Met haar historische oude stad, en zijn talrijke kerken, pleinen en kastelen die allen goed bewaard zijn gebleven is deze stad de moeite waard voor een dag te bezoeken.

Bezienswaardigheden

Ten Noorden van de Corso Vittorio Emanuele ligt het 'oude gedeelte', begrensd door de twee havens. De Dom-kerk stamt uit de 12e eeuw en bezit een fraai roosvenster in de façade. Ook de kerk van de heilige Nicolaas (in 1087 begonnen met de bouw) is bezienswaardig. Aan de zuidzijde van de eerder Corso Vittorio Emanuele werd in de 19e eeuw een kaarsrecht stratenpatroon gerealiseerd en het Archeologisch Museum en de Pinacotheek zich bevinden.

Vanuit Bari kun je ook vrij vlot naar de Grotte Castellane met fraaie druipsteenformaties of Alberobello (de hoofdstad van de Trulli)!

Website Bari