Wij staan klaar om van uw Puglia vakantie een onvergetelijke ervaring te maken!

Algemene voorwaarden

Bekijk hier onze Algemene voorwaarden

Huisregels

  • Alle kamers zijn rookvrij
  • Het gebruik van vuur of kaarsen is verboden op de kamers
  • Gelieve geen lawaai te maken tussen 23.00 en 07.00 uur
  • Gelieve de douche te gebruiken alvorens het zwemmen
  • Inchecken kan vanaf 14.00 uur
  • Uitchecken kan tot 11.00 uur
  • Huisdieren zijn niet toegelaten in de gastenverblijven

Huishoudelijke zaken

  • Schoonmaken gebeurt dagelijk
  • Beddengoed wordt om de 3 dagen verschoon
  • Handoeken worden dagelijks verschoond mits je anders aangeeft (zie groenbeleid aanwijzingen op de badkamer)

Handig om te weten

  • Wij serveren een continentaal ontbijt tussen 08:00 en 10:00 uur
  • Wij zijn een groen B&B: stroom wordt opgewekt via zonnepanelen, water wordt opgewarmd via via zonneboilers. Waar mogelijk worden onbespoten groenen en fruit gebruikt uit de eigen tuin.

Lunch en diner bij Perla di Puglia

Informeer naar de mogelijkheden. Wisselende kaart en wisselende gerechtjes.

Perla di Puglia behoudt ten alle tijde het recht je reservatie te annuleren of te wijzigen. Perla di Puglia is niet verantwoordelijk voor diefstallen of ongelukken in en rondom het hotel

 

Opgehaald worden vanaf vliegveld Brindisi of Bari? Geen enkel probleem. Wij kunnen maximaal 5 personen (inclusief chauffeur) vervoeren en hanteren de volgende tarieven:

San Vito dei Normanni - Brindisi (Airport): € 15 p.p. tot max van 4 personen (+/- 20 km)
San Vito dei Normanni - Bari (Airport): fixed: €75 (+/- 1 uur)

Naast het uitbaten van ons Bed & Breakfast tijdens de zomermaanden importeren wij maandelijks streekproducten en kwaliteitswijnen uit Puglia. Tevens organiseren wij Pugliese avonden en wijndegustaties op locatie (rondom Maasmechelen en Maastricht)

Een greep uit onze wijnhuizen: Cantine due Palme, Magistravini, Albano Carrisi, Brancasi, Sampietrana,...

Adres:
Conper Food
Louis Mercierlaan 123
3630 België
T. +32(0)89 71 72 00

Webshop (voor Nederland en België)

Onze degustatieavonden...

1.    Onderhavige voorwaarden maken integraal deel uit van de hotelovereenkomst waaraan de contractant zich verbindt door middel van het aanvaarden van de algemene voorwaarden.
2.    De prijsoffertes opgemaakt door B&B Perla di Puglia zijn vrijblijvend en geschieden zonder enige verbintenis.
3.    De dienstverrichtingen geschieden op de vestigingsplaats van de hotelhouder, behoudens andersluidende schriftelijke afspraken
4.    Klachten betreffende de geleverde dienstverrichtingen kunnen niet aanvaard worden wanneer zij niet schriftelijk bij de hotelhouder toekomen binnen de zeven dagen na de levering.
5.    De contractpartijen
- Een persoon die in een hotel overnacht, is niet noodzakelijk een contractpartij: een hotelcontract kan in zijn naam door een derde worden afgesloten.
- Bij toepassing van onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden bedoelt men met de term "contractant" de fysieke of rechtspersoon, die een contract tot hotelreservering afsluit en/of die gehouden is tot een betaling (als tegenprestatie)
- Onder de term "klant" verstaat men de fysieke perso(o)nen die de bedoeling heeft (hebben) een hotelovernachting te volbrengen.
6.    Het hotelcontract
In overeenstemming met het hotelcontract, is B&B Perla di Puglia t.a.v. de klant gehouden tot het verstrekken van logies en de gebruikelijke diensten.
Hiermee bedoelt men de gewone diensten van het B&B, inbegrepen de verschillende gemeenschappelijke inrichtingen, welke ter beschikking van de klanten worden gesteld.
De contractant is gehouden tot betaling van de overeengekomen prijs.
7.    Vorm van het contract
Voor het contract is geen enkele vorm voorgeschreven. Het contract is gesloten vanaf de aanvaarding door een partij van een aanbod vanwege de andere partij.
In geval van een schriftelijk contract dient de hotelhouder de aankomst- en vertrekdatum van de klant te vermelden samen met de overeengekomen prijs, de omschrijving van de gevraagde diensten en de eventuele voorschotregeling.
8.    Duur van de gereserveerde overnachting
Indien een bepaald aantal overnachtingen wordt gereserveerd door de klant dan dient de begin- en einddatum te worden vermeld in het hotelcontract.
Het contract wordt beëindigd op de dag volgend op de aankomst van de klant en dit uiterlijk om 11 uur indien er geen contract voor meer dan één dag werd aangevraagd en aanvaard.
Indien het aantal gereserveerde overnachtingen niet wordt bepaald dan wordt het hotelcontract beschouwd als zijnde afgesloten voor meerdere opeenvolgende dagen. In dat geval moet een opzegging, eindigend de volgende dag uiterlijk om 11 uur, door één der partijen worden gegeven opdat het contract zou kunnen beëindigd worden. Een opzegging vanwege de hotelhouder aan de klant zal beschouwd worden als zijnde geadresseerd aan de contractant en zal gebeuren volgens hoger vermelde bepalingen. De opzegging wordt schriftelijk bevestigd aan de contractant.
9.    Uitvoering van het contract
B&B Perla di Puglia en de contractant zijn gehouden tot het respecteren van de bepalingen die in het contract zijn opgenomen.
10.    Niet-uitvoering van het contract
Indien het contract niet of onvolledig wordt uitgevoerd zal de ingebreke gebleven partij een schadevergoeding moeten betalen en dit voor het geheel van de geleden schade. De benadeelde partij is daarentegen gehouden tot het nemen van de noodzakelijke maatregelen teneinde de schade te beperken
Indien B&B Perla di Puglia zich in de onmogelijkheid bevindt het contract uit te voeren dan is deze ertoe gehouden de klant een ander logies van een gelijkwaardige of hogere kwaliteit of categorie aan te bieden. Elk prijsverschil hieruit voortvloeiend komt ten laste van de B&B houder.
11.    Ontbinding van het contract
Geen enkel contract kan ontbonden worden vooraleer de volledige uitvoering behoudens gemeenschappelijk akkoord tussen de partijen.
B&B Perla di Puglia heeft de mogelijkheid tot bepaling van de opzegtermijnen en de vergoedingen wegens contractbreuk die zullen vastgelegd worden tussen de partijen op het ogenblik van afsluiten van het contract.
12.    De betaling
- B&B Perla di Puglia heeft de mogelijkheid een volledige of gedeeltelijke voorafbetaling te vragen
- Indien B&B Perla di Puglia vanwege de contractant op voorhand een som geld ontvangt dan zal deze beschouwd worden als de storting van een voorschot op de contractuele prijs tenzij anders contractueel werd vastgelegd.
- De hotelrekeningen zijn bij voorlegging contant betaalbaar
- In geval van gedeeltelijke betwisting van de hotelrekening dient het onbetwiste gedeelte eveneens contant betaald te worden.
- Tenzij anders bepaald heeft B&B Perla di Puglia niet de verplichting tot aanvaarding van cheques, dividenden, kredietkaarten of andere uitgestelde betalingsbewijzen en de betaling moet geschieden in euro.
- De contractant is verantwoordelijk voor de betaling van alle diensten aan de klant geleverd, eveneens de diensten die bepaald werden bij het afsluiten van het contract, tenzij anders schriftelijk werd bepaald, waardoor deze kosten ten laste van de klant worden gelegd.
13.    Verbreking van het contract
Elke zware of herhaalde inbreuk op de contractuele verplichtingen geeft de schadelijdende partij het recht tot onmiddellijke beëindiging van het contract zonder vooropzeg.
14.    Verantwoordelijkheid van de hotelhouder en hotelinbewaargeving
B&B Perla di Puglia is niet verantwoordelijk wanneer de schade voorkomt uit een gebeurtenis die hem, ondanks de nodige voorzorgen, gezien de omstandigheden en de gevolgen, in de onmogelijkheid brachten deze te vermijden (overmacht).
Evenzeer is hij niet verantwoordelijk voor de schade die voortkomt uit de fout, zelfs gedeeltelijk, van de klant.
15.    De verantwoordelijkheid van de klant/contractant
De klant en de contractant zijn solidair verantwoordelijk ten aanzien van B&B Perla di Puglia voor elke schade veroorzaakt aan personen, het gebouw, het meubilair of de uitrusting van het hotel en de plaatsen die toegankelijk zijn voor het publiek.
16.    Het terughouden (retentierecht) van voorwerpen die zijn meegebracht door de klant
De hotelhouder heeft het recht als waarborg van de betaling van de hem verschuldigde sommen, tot retentie en uiteindelijk tot verkoop van de voorwerpen met handelswaarde die door de klant zijn meegebracht.
17.    De gedragingen van de klant
De klant dient zich te gedragen naar de gebruiken en het reglement van het hotel en dit reglement ligt ter inzage voor de klant.
Iedere zware of herhaalde inbreuk op dit reglement geeft B&B Perla di Puglia het recht tot onmiddellijke beëindiging van het contract zonder voorafgaandelijke opzegging.
18.    Kinderen en extra bedden
Er bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van één extra bed op de kamer, bestemd voor één 3e persoon . De prijs hiervan bedraagt voor:
- kinderen tot 6 jaar: gratis
- kinderen van 6 jaar tot 16 jaar: € 30 per nacht
- vanaf 16 jaar: € 40 per nacht
19.    Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegelaten in het hotel.
20.    Bezetting en vrijmaking van de kamers
De kamers die gereserveerd zijn voor een klant moeten om 14uur beschikbaar zijn en de kamers van de klant die het hotel verlaat moet vrijgemaakt zijn om 11 uur. Tenzij anders vastgelegd in het contract.
21.    Controle van de reizigers
De klant is er bij zijn aankomst in het hotel toe gehouden zijn identiteitskaart te tonen teneinde zijn inschrijving op de politiefiche toe te laten.
22.    Laattijdige aankomst
Een laattijdige aankomst, d.w.z. na het overeengekomen uur, die niet door de klant werd gesignaleerd veroorzaakt automatisch de verbreking van het hotelcontract, met het recht op schadevergoeding voor de hotelhouder. Check-in is mogelijk tot 21 uur, tenzij anders vermeld.
23.    Telefonische reservatie
Een telefonische reservatie die door B&B Perla di Puglia is aanvaard is slechts geldig tot 21 uur. In geval van vertraging is de klant ertoe gehouden B&B Perla di Puglia hiervan te verwittigen en zijn precies aankomstuur op te geven.
24.    De geldsommen die niet betaald zijn op hun vervaldag worden van rechtswege en zonder ingebrekestelling verhoogd met nalatigheidintresten.
25.    Elke hotelrekening die het voorwerp uitmaakt van een prijsvermindering, een teruggave of een commissie, toegestaan door B&B Perla di Puglia vervalt ingeval van niet-betaling van de rekening op de vervaldag.
26.    Opzegging van reserveringen tijdens het verblijf
Bij ernstige en bewezen redenen (ziekte, ongeval, overlijden) wordt maximaal de ingegane dag aangerekend. In gevallen waarvoor B&B Perla di Puglia verantwoordelijk noch aansprakelijk is betaalt de klant de helft van de resterende gereserveerde periode naar rato van de prijs per persoon van de gevraagde prestatie.
27.    De voorschotten die 50% vertegenwoordigen van het totale bedrag voor de contractueel voorziene prestaties moeten onmiddellijk aan B&B Perla di Puglia worden uitbetaald en dit ten laatste 1 maand voor de datum van aankomst. Bij gebrek van betaling heeft B&B Perla di Puglia het recht de hotelreservatie zonder vooropzeg te annuleren.
28.    Ingeval kortingen ten voordele van groepen worden toegestaan, dan verstaat men onder een groep minimum 6 betalende personen die zich effectief in het B&B aanmelden. Het definitief aantal klanten zal minstens één week voor hun aankomst aan B&B Perla di Puglia worden meegedeeld. Het opgegeven aantal is bindend voor de vereffening van de hotelrekening.
29.    Ingeval van annulering worden de volgende schadevergoedingen toegepast:
- bij annulering tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling
- bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
- bij annulering vanaf de 5de dag (inclusief) tot op de vertrekdag: de volle reissom
- In geval van No-Show, wordt de totale reservatie in rekening gebracht.  No-show is geldig wanneer de check-in limiet van 21 uur is verstreken. Of indien na 23 uur nog geen check-in heeft plaats gevonden.
30.    Bij reservaties voor een langere periode dan 4 nachten, kan B&B Perla di Puglia een voorschot vragen van minstens 30% tot maximum 50% van de totale reservering.  Dit voorschot is niet terugbetaalbaar bij annulering.

Alle belangrijke data omtrent culturele evenementen in Puglia zijn hier (Puglia Events) terug te vinden.

  • Mei: Festa di San Nicola
    Sinds 8 mei 1087 bevinden de relieken van Sint Nicolaas zich in de crypte van de basiliek San Nicola te Bari.
  • Juni: Festa Il Cavallo Parato
    Een niet te missen processie van formaat kenmerkt Corpus Domini eveneens wordt de terugkeer uit Frankrijk van Koning Louis IX gevierd (kruistochten)
  • Juni: Regatta Brindisi - Corfu | website
    Historische zeilwedstrijd, georganiseerd door de Circolo della Vela Brindisi en de IOK Sailing Club van Corfu.
  • Juni: NWF: Negroamaro Wine Festival - Brindisi | website
    Wijnfestival met muziek, optredens, culinair randprogramma. Een van de grootste wijnfestivals van de streek.
  • Juli: Arezzo Wave Festival | website
    Muziek festival met diverse international en nationale acts.
  • Juli: Locomotive Jazz Festival | website
    Jazz optredens, verspreid over diverse locaties.
  • Juli: Santa Domenica | website
    Religieus festival met indrukwekkende lichtsculpturen en bouwwerken
  • Augustus: Day Off Music | website
    Muziek festival met diverse international en nationale dj's en acts.
  • Augustus: La Notte della Taranta | website
    Festival rondom Puglia's muzikale cultuur en erfgoed. Lokale acts en bands, het moment om de Pizzica en Taranta dansstijlen tot uiting te brengen.
  • November: Levante Filmfestival | website
    Filmfestival te Bari
  • December - Februari: Carnaval in Puglia | website
    Volgens de geschiedenisboeken wordt er al sinds 1394 carnaval gevierd in Puglia.

meer data volgen